top of page

Kako je ljubavni roman postao triler i zašto je to dobro. Erin Watt, Izopačena palača


Puno se pisalo o Princezi od papira, prvom nastavku ovog genijalnog serijala. Ne sjećam se kada je neka knjiga u zadnje vrijeme podigla takvu prašinu. Moja recenzija za Princezu od papira je ovdje https://martapalace.blogspot.com/2018/09/erin-watt-princeza-od-papira.html





Erin Watt pseudonim je dviju spisateljica- Elle Kennedy i Jen Frederick koje su napravile stvarno savršen posao odlučivši se za zajedničko pisanje.


Pošto je ovo treći nastavak serijala, ne mogu napisati puno a da ne otkrijem radnju. Ovaj post je zbog toga malo manji, s doziranim informacijama. Znam da mnogi ne vole kada im se otkrije radnja knjige i poštivat ću to. Stoga, ako nisi pročitala knjigu, ne brini. Možeš ostati na ovoj stranici i dodatno se informirati o trećem nastavku.


Prekrasne naslovnice, intrige, preokreti, ljubavi… ove knjige su kao turske sapunice i zbog toga su dobile status bestsellera.


Ella je sedamnaestogodišnjakinja koja je iz siromaštva stigla u nezamislivo bogatstvo. Mislila je da će konačno moći biti sretna, no ubrzo shvati da novac ne čini sreću. Nađe se u obitelji punoj drama, problema i tajni.

Prve dvije knjige bave se Ellinom prilagodbom u novoj školi i upoznavanjem Royala, kao i ostalih kolega. Odupire se vršnjačkom nasilju i spoznajom da je nasljednica ogromne količine novaca. I onda, kada mislimo da je sve u redu, druga knjiga završi…. napeto. Servirane su nam dvije informacije od kojih ne znamo koja je šokantnija.


Da ne otkrijem radnju, reći ću samo da se cijela situacija odjednom preokrene- od glavne radnje u knjizi do drugačije uloge likova. Napetica je od početka do kraja, više nitko ne zna tko govori istinu.



Volim ovakve knjige, koje se lako čitaju i koje imaju puno preokreta, čak i takvog gdje cijeli ljubavni roman postane triler. Nakon svih problema koje su zadesili Ellu, sada se dogodilo i ubojstvo. Tko je ubijen i tko je optužen za ubojstvo?


Neki misle da se sa žanrom knjige nije dobro igrati. Ne slažem se s time. Ova knjiga nije izgubila primarnu „ulogu“, još uvijek je ostala ljubavni teen roman, samo je dodan jedan misterij. Sviđaju mi se knjige od kojih ne znaš što očekivati te je ovo baš jedna takva. Misliš da je konačno sve u redu i onda- bum! Gle, ipak nije…


Iako je namijenjena prvenstveno tinejdžerima, ovu knjigu preporučujem svima. Tinejdžeri će se prepoznati u likovima i moći će zaključiti što je dobro ponašanje za njih a što ne (nadam se)… A stariji će bolje razumjeti mlade i znat će s kojima su sve opasnostima suočeni (no bez brige, ne rade to svi!). Vremena su se promijenila, a vjerujem da mnogi stariji ne znaju koje sve opasnosti novo doba donosi. Ova knjiga otkrit će vam sve.

Usudim je proglasiti najboljom knjigom mjeseca travnja.



Ocjena: 5/5


Izdavač: Stilus knjiga

S engleskog prevela: Marija Perišić

81 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page